Qaanaaq: Beboer på alderdomshjem smittet med corona

En ældre beboer på alderdomshjemmet er blevet testet positiv under en konsultation på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.
Foto © : Kristiansen Uumaaq
Skrevet af Kathrine Kruse
17. november 2021 11:01

For første gang er der registreret coronasmitte i Qaanaaq. Smitten er dog ikke konstateret i selve byen, men i hovedstaden.

En ældre beboer på alderdomshjemmet er nemlig blevet testet positiv under en konsultation på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk 13. november. Den ældre er herefter blevet indlagt i isolation.

Det oplyser Avannaata Kommunia.

Ifølge Avannaata Kommunia opholder den ældre sig fortsat i Nuuk, mens den ældres ledsager, der er på vej til tilbage til Qaanaaq, og som nu opholder sig i Ilulissat, nu vil blive testet.  

- Alderdomshjemmet i Qaanaaq er derfor midlertidigt lukket for besøgende, og beboerne er nu undersøgt for mulig smitte med corona. Alderdomshjemmet vil være lukket for besøgende, indtil vi ved mere om resultaterne af undersøgelsen, siger Panigpak Daorana, borgerforvaltningsleder i Qaanaaq.

I følge Avannaata Kommunia er de kommunale beredskabsplaner for at forebygge yderligere smitte af corona sat i gang i alderdomshjemmet i Qaanaaq.

- Indtil videre har vi ikke nogen viden om, hvor smitten stammen fra, og da der også er forkølelse i omløb, anmoder vi borgerne i Qaanaaq om at forholde sig i ro, indtil undersøgelserne giver os yderligere viden, siger Panigpak Daorana.