Pyroman-brande i Nuuk

Der er er en eller flere brandstiftere på fri fod i Nuuk. I løbet af de seneste to døgn har der været fem brandstiftelser af containere. Politiet er på bar bund, nu intensiveres efterforskningen.
28. september 2011 09:56

Efterforskningsleder ved Nuuk Politi, Johan Westen, opfordrer derfor folk til at være påpasselige. Politiets teknikere arbejder på højtryk for at finde gerningsmanden eller gerningsmænderne.

- Containerne ligger ret tæt på de bebyggede områder. Der kan være rimeligt meget affald i en container, så hvis den først begynder at brænde, så kan den sprede sig hurtigt. Vi kan sige, at der har været menneskeliv i fare i og med, at man har antændt containere nær de de bebyggede områder, siger Johan Westen til KNR.

Derfor opfordrer han Nuuks borgere til at være opmærksomme og meddele alt mistænkelig aktivitet til politiet.

- Hvis nogen har set noget eller ser mistænkelige personer, bedes de ringe til Nuuk Politi på telefon 321448, siger Johan Westen.

Containerbrande kan være farlige, for man ved aldrig, hvad der er i affaldscontainere.  Det siger brandinspektør Knud Petersen, der derfor opfordrer folk til at være påpasselige. Han har følgende budskab til brandstifteren eller branstifterne:

- Jeg vil gerneopfordre dem at stoppe øjeblikkelig.  Det er jo dyrt for samfundet. Det kan gå grusomt galt. Vi ved jo ikke, hvad der er i en container, der kan for eksempel være gasflasker eller noget helt andet. Jeg håbet de stopper med det, det er ikke sjovt for os og for samfundet, siger Knud Petersen.

De fem containere ligger ved Jern & Metal skolen, Blok P, Blok 1 og på parkeringspladsen bag Hotel Hans Egede og på Kongevej.