Puisi-retssagen nærmer sig afslutningen

I Puisi-sagen er vi i dag nået til de såkaldte procedurer, hvor advokaterne på begge sider vil argumentere endeligt for deres sag.
Skrevet af Mads Fisker
30. november 2010 09:30

Her skal mange hundrede siders skriftlig dokumentation, en række vidne-udsagn og ikke mindst forklaringer fra de sagsøgte, som Selvstyret kræver i alt godt 22 millioner kroner fra, knyttes op på love og regler, kort sagt jura.

- Vi laver en slavisk gennemgang af selskabslovens bestemmelser for ansvar for bestyrelser, direktion og revision. Og ud fra det er det i hvert fald min konklusion, at bestyrelsen ikke har handlet erstatningsansvarligt, siger advokat Nicholas Symes, der repræsenterer fire af de sagsøgte bestyrelsesmedlemmer.

Der er afsat en uge til proceduren, og Selvstyrets advokat Jesper Müller lægger ud med at give sine argumenter for, at de sagsøgte skal drages til økonomisk ansvar for at have optaget et millionlån med garanti i Hjemmestyret og for generelt set at have svigtet sit ansvar igennem blandt andet adskillige penge-overførsler til Kina.

Advokat Nicholas Symes vurderer ikke, at der i retten er bragt oplysninger til torvs, som kan placere et økonomisk ansvar hos i hvert fald bestyrelsesmedlemmerne. Uanset at flere af dem i deres forklaringer har erkendt, at de tidligere i forløbet burde have indset eller i hvert fald undersøgt nærmere, hvor håbløs situationen var for Puisi.

- Man skal huske på, at selskabsloven forudsætter, at bestyrelsen er ansvarsfri. Og at det kun er undtagelsesvist, at den kan drages til ansvar for eventuelle tab. Så man kan sige, at det er Selvstyrets advokat, der skal løfte bevisbyrden. Og med det vi har fået frem indtil videre, har han efter min opfattelse en temmelig stor udfordring foran sig, siger han.

Selvstyrets advokat Jesper Müller har ikke ønsket at udtale sig om sagen, før retten er nået frem til sin afgørelse.