Psykiatridagen markeres i Nuuk

I dag er det den Nationale Psykiatridag. Dagen er vigtig og skal bruges til oplysning om sindslidelser og til at få befolkningen til bedre at forstå folk med psykiske lidelser. det siger Esekias Therkelsen på vegne af foreningen for sindslidende og deres pårørende, Sugisaq.
Skrevet af Nauja Møller
10. april 2010 13:32

- Til dagligt tænker vi ikke så meget over de mennesker med psykiske sygdomme og handicaps, derfor er det nødvendigt at have sådan en dag, hvor vi sætter en større fokus på de mennesker og de sygdomme, siger Esekias Therkelsen.

I dag er er der ca 190 mennesker med skizofreni og udover det er der over 500 mennesker med andre psykiatriske lidelser, oplyser Viden- og Rådgivningscenter for Handicap IPIS.

- Der er mange mennesker, som arbejder meget prisværdigt for mennesker med psykiske sygdomme og lidelser, men vi mangler uddannede læger, sygeplejerske, socialrådgivere og socialmedarbejder på mange områder her i landet, siger Esekias Therkelsen.

Esekias Therkelsen mener at der i dagens Grønland er for lidt fokus på sindslidende personer, og der bliver ikke gjort nok for dem.

- Jeg tror ikke man kan sige, at der bliver gjort nok, der vil altid være noget man skal arbejde for at få forbedret. Også fra vores forening Sugisaqs side, forventes det at vi får gjort en større indsats. Bl.a. med at få oplysning og kampagner i gang omkring psykiske sygdomme, slutter Esekias Therkelsen.

Der var her i eftermiddags et arrangement i Forsamlingshuset i Nuuk, hvor bl.a. Medlem af Naalakkersuisut for Socialer anliggender, Maliina Abelsen og medlem af Naalakkersuisut for Sundhed, Agathe Fontain, holdt taler. Ved dagens arrangement vil en række folk der arbejder med sindslidende mennesker i løbet af dagen udstille og informere om deres arbejde.