Professor: Det var ikke politisk indblanding

Politisk indblanding var det ikke, da embedsmændene i Qaasuitsup Kommunia forholdt sig til et forslag fra politikerne. Men det kan gøres mere elegant.
Skrevet af Jens Thorin
18. juni 2010 12:33

Det er vurderingen fra ekspert i offentlig forvaltning og professor på Aarhus Universitet Peter Munk Christiansen.

Notatet fortæller, at Landsstyrekoalitionen har planer om at tvinge borgerne i bygder og yderdistrikter til de større byer.

- Den sprogbrug kan opfattes som en form for politisering. Så jeg er enig i, at det burde være skrevet mere elegant, siger Peter Munk Christiansen.

Dermed er han på linie med kommunalbestyrelsesmedlem Ane Lone Bagger.

Hun mener, at embedsmændene i Qaasuitsup Kommunia politiserede, da de skrev til kommunalbestyrelsen:

- Forslaget anses også som værende en del af landsstyrekoalitionens planer om at ’tvinge’ borgerne i bygder og yderdistrikter til de større byer.

Men eksperten i offentlig forvaltning er ikke enig i kommunalbestyrelsesmedlemmet i hendes kritik af embedsmænd for uhørt politisk indblanding.

I forbindelse med en høring om et forslag fra Naalakkersuisut om nye og højere priser hos Nukissiorfiit havde embedsmændene indstillet kommunalbestyrelsen til at beslutte:

- At man som minimum burde sløjfe prisfaldene i byerne og bruge provenuet til at reducere prisstigningerne i bygderne.

Ane Lone Bagger var harm over den formulering og kaldte det politisk indblanding.

Peter Munk Christiansen mener, at embedsmændene i det her tilfælde hjælper politikerne med at forklare konsekvenserne af Naalakkersuisuts forslag.