Private retningslinjer for sejlads på vej

Et privat initiativ er godt på vej til at overhale FN’s Polarcode, der skal fastsætte regler for sikker sejlads i Arktis.
Skrevet af Martine Lind Krebs
17. december 2013 06:49

Tanken er at få turisme- og råstofindustrien og andre, der sejler i Arktis, til frivilligt at tilslutte sig et sæt retningslinjer. Bag initiativet står den irske advokat, Michael Kingston fra advokatfirmaet DWF Fishburns, der arbejder med ansvarsforsikringer for erhvervslivet, sammen med Åke Rohlén, som er formand for rådgivningsfirmaet Arctic Marine Solutions.

-Vi står over for en udfordrende tid i Arktis, for vi er i begyndelse af et interessant erhvervseventyr, men hvis der begås fejl, og hvis en ulykke sker, så bliver der måske aldrig noget marked. For indsatserne er meget høje i Arktis, og der er ingen fejlmargin, siger Åke Rohlén.

Best Practice Deklarationen består af en række trin, som selskaberne skal sikre sig, før de sender skibe til Arktis – lige fra analyse af området, udstyr der passer til isforholdene, mandskab med den fornødne ekspertise og erfaringsdeling med andre operatører. Ifølge de to initiativtagere er der lige nu et hul i lovgivningen omkring sejlads i Arktis.

 - Historien har for mange gange vist os, at det først er efter at ulykken har ramt, at vi laver den nødvendige lovgivning, siger Michael Kingston.

- Vi vil lukke dette hul i lovgivningen ved at lave en frivillig aftale mellem parterne i Arktis, om at vi vil bruge den bedst mulige praksis, men vi venter på den forhåbentlig perfekte lovgivning, der kommer om 5-10 år, tilføjer Åke Rohlén.

Da markedet for sejlads i Arktis er begrænset til en lille antal operatører, mener de, at de kan få dem alle til at bakke op om deklarationen.

-Det sidste industrien har brug for er én, der ikke opererer med sikre standarter, og som giver problemer for hele industrien, siger Michael Kingston.

Ifølge ham er der allerede flere større selskaber, der har meldt ud, at de gerne vil tilslutte sig deklarationen.

Motivationen for forsikringsbranchen i arbejdet med deklarationen er selvfølgelig at reducere risikoen for ulykker i Arktis. Sammenslutningen af Marine Forsikringsselskaber IUMI har allerede meddelt, at den bakker op om initiativet.

Best Practice Deklarationen skal diskuteres af de forskellige operatører i Arktis i løbet af det nye år, og så håber initiativtagerne, at selskaberne vil tilslutte sig den officielt i løbet af året.