Priskrav fra Berthelsen: Nu skal vi se handling fra Naalakkersuisut

Hermann Berthelsen, tovholder på projektet om 3.000 ipads til skolebørn i Qeqqata og Kujalleq, stiller krav til Nick Nielsen og Steen Lynge.
09. juli 2013 05:16

Kun én ting er sikkert i historien om de 3.000 ipads, som Villumfonden i maj donerede til skolebørn i Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunia - nogen må betale regningen for internet på de mange tavlecomputere.

Politikerne på tele- og uddannelsesområdet må skride til, mener borgmesteren i spidsen for projektet.

- Det burde jo være noget, som Naalakkersuisut er interesseret i at få ændret på, siger Hermann Berthelsen, borgmester i Qeqqata Kommunia til radioavisen.

- Problemet er jo, at lektier på ipad'en også gerne skulle være noget, der kunne foregå EFTER skoletid, så vores børn kan blive meget klogere. Det er det, der er problemet, set med Naalakkersuisuts øjne, forklarer han.

En betingelse for Villumfondens computerdonation er, at børnene skal kunne lave lektier på tavlecomputerne hjemmefra og ikke være afhængig af skolens internetforbindelse.

Men det det kan blive dyrt for alle parter at betale den regning. Og lovgivningen står i vejen for, at TELEPOST kan skrue ned for priserne særligt for et skoleprojekt, siger direktør, Michael Binzer.

- Man glemmer, at teleforordningen i Grønland spænder ben for en lang række af de infratrukturelle ting man politisk ønsker at gennemføre på teleområdet.

Teleforordningen, som Binzer til dagligt lægger arm med, må ændres, så TELEPOST kan sænke priserne, mener Hermann Berthelsen.

Ellers kan Sisimiut-borgmesteren blive nødt til at sige nej til de mange ipads.

Qeqqata Kommunia foreslår en model, hvor de betaler 500 kroner hvert år pr. elev til TELEPOST for internet.

Han vil nu se handling fra Naalakkersuisut.

- De kan lave en bekendtgørelse, der tilgodeser vores projekt, og det forventer vi, at de gør, siger Hermann Berthelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Nick Nielsen eller Steen Lynge, naalakkersuisoq for henholdsvis uddannelse og infratruktur om en sådan bekendtgørelse er på tegnebordet.