Priser uddelt ved Maligassiuisut Show

Ved siden af priserne for årets største idrætspræstationer ved Maligassiuisut Showet lørdag aften, uddelte også Departementet for Sundhed priser til årets aktive skole, årets aktive arbejdsplads og årets aktive i samfundet.
Foto: Emil Nørgaard Stach
Skrevet af Karsten Sommer
07. november 2017 09:32

Årets aktive skole blev Muusap Atuarfia fra Saattut. Muusap Atuarfia har på en enkel og overskuelig måde formået at gøre fysisk aktivitet til en naturlig del af skoledagen. Således danser eleverne flere gange om ugen, og det fremmer både fysisk aktivitet, og gavner også trivslen og sammenholdet på skolen.

Årets aktive arbejdsplads blev Mittarfeqarfiit. Hovedkontoret har valgt at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i hele 2017. Og har sat tid og ressourcer af til formålet med en aktivitetsplan for hele året.

Endelig blev prisen for Årets aktive i samfundet uddelt. Vinderen blev Marie Natuk Nielsen, der står bag det sundhedsfremmende projekt ”Aneerta”, hvor 40 kommende skolebørn i Qaqortoq igennem en periode på 13 uger kom på aktive ture, dyrkede grøntsager og lærte at bruge naturen i hverdagen.

Man kan se tre korte film om Årets aktive prisvindere på Peqqik.gl.