Priser blev uddelt i Maligassiuisut Show - og her er vinderne

Idrættens forbilleder blev hædret i lørdags, da der var Maligassiuisut Show i Nuuk.
Skrevet af Noah Mølgaard
24. oktober 2022 13:54

Skiskytten Ukaleq Slettemark modtog priserne årets idrætsperson og årets elitepræstation.

Og det var selvfølgelig hendes kvalifikation til vinter-OL i Beijing, der er blevet bemærket. Hun deltog ikke blot i legene, men skød 30 fuldtræffere ud af 30 mulige, som den eneste af deltagerne. Det blev også bemærket i den internationale presse.

Det er anden gang Ukaleq Slettemark modtager prisen som årets elite-præstation. Første gang var 2019, hvor hun blev ungdomsverdensmester.

Ny pris

Aalasa Prisen blev uddelt for første gang i Maligassiuisut Shows seks-årige historie.

Prisen bliver uddelt for at hylde ildsjæle i arbejdet for at skabe mere bevægelse, som det er målsætningen for Grønlands Idrætsforbund. GIF vil nemlig gøre Grønland til verdens mest aktive land i 2030.

Jan Erik Pedersen fra Gå-væk-kræft modtog prisen som den første.

Han arrangerer gåture som forebyggende indsats mod kræft.

Prisen som årets træner blev tildelt til Jens Thorin fra sportsklubben UB-68 i Uummannaq for sin indsats som futsaltræner i den nordgrønlandske by.

Det var også en ildsjæl, der modtog prisen som årets leder. Den fik Line Poulsen fra Nuuk Gymnastik, der er primus motor i foreningens arbejde for at få flere aldersklasser til at dyrke gymnastik.

Spontan hæder

Grønlands Skiforbund bad om at få ordet under showet – og anledningen skar i brystet at dømme efter publikums reaktioner. 

Anledningen var nemlig, at en af langrendssportens mest respekterede personer i Grønland, Hans Rafaelsen, er ramt af uhelbredelig sygdom. Takketalen blev holdt af en tydeligt bevæget Bernhard Olsen fra skiforbundet, der takkede Hans Rafaelsen og hans kone Karen Mina Clasen for deres tydelige fingeraftryk på langrendssportens udvikling i Grønland.

Elite Sport Greenlands talentudviklingspris gik til Nagdlúnguaq fra Ilulissat for deres store arbejde for børn og unge.

Prisen for Årets aktive fællesskab gik til Atuarfik Hans Lynge i Nuuk.