Grønland har nu ramt et halvt hundrede coronasmittede. Arkivfoto fra tidligere pressemøde i juliFoto: KNR / Aviaaja Kielsen

Pressemøde om status på corona klokken 13

Lige nu er der 50 smittede i landet - og det er det højeste antal, siden corona kom til Grønland i marts sidste år.

I går blev 12 nye smittede registreret i Grønland, og det bringer antallet af smittede op på 50 – det højeste antal, der nogensinde har været i landet.

Når klokken bliver 13 holder Naalakkersuisut pressemøde om dét med naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten L. Fencker (Naleraq) og landslæge Henrik L. Hansen. 

De seneste testresultater viste seks nye smittede i Aasiaat, én i Qasigiannguit, én mere i Nuuk - og fire i Sisimiut blev også bekræftet sent i går aftes.

To af de smittede i Sisimiut er i familie, og her har den ene smittet den anden. Men de to andre, der er testet positive, har ifølge myndighedernes oplysninger ikke haft kontakt med hinanden. 

- Det er derfor meget sandsynligt, at der nu er flere ukendte smittede i Sisimiut, lød det fra Naalakkersuisut i går aftes.

LÆS OGSÅ Fire nye corona-smittede i Sisimiut: Smittekilden er ukendt

En af de smittede i Sisimiut arbejder i sundhedsvæsenet, og i går lukkede regionssygehuset i byen simpelthen dørene: 

- På grund af covid-19 smitte i Sisimiut, er dørene til sygehuset nu blevet låst. Det er heller ikke muligt at besøge indlagte patienter, meldte sygehuset på Facebook. 

Hvis du skal tilses på skadestuen, skal du derfor ringe til sygehusets telefon på 86 42 11 og lave aftale med personalet.

Rejst ind i landet med samme fly

Flere gange har der været nul smittede i Grønland – det tal ramte vi også 1. juli – men siden har kurven bare lavet et gevaldigt peak opad. Det startede i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq, hvor alle de smittede var rejst ind i landet med det samme fly fra København tirsdag 6. juli. 

Det har ført til, at der har været stramme restriktioner på max 20 personer på et sted og mundbind på alle offentlige steder. 

De regler blev ophævet i det meste af landet natten til i lørdags - til gengæld skal man være færdigvaccineret eller kunne vise en negativ coronatest, der er højst 48 timer gammel, for at gå på restaurant, bar, til sportsarrangementer, i svømmehaller, biografer, bibioteker og så videre. 

Det er ikke et krav at vise en negativ test eller at være færdigvaccineret, hvis man vil ind i en butik eller i skole.

Reglerne fortsætter dog i Aasiaat, Upernavik og bygderne omkring Upernavik på grund af fri smittespredning lige nu. 
 

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 89  
Nye smittede i dag 8  
Førstegangsvaccinerede 40.788  
Andengangsvaccinerede 35.472  
Smittede 441  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
   Opdateret: 
16. september 12:51
 

Forebyg smitte mod coronavirus