Premierminister går i forbøn for Cairn

Storbritanniens premierminister David Cameron lægger nu pres på Indien for at få en milliardaftale med Cairn Energy afsluttet.
Skrevet af Rune Langhoff
19. februar 2011 13:12

Det skotske olieselskab har igennem flere måneder forsøgt at sælge sine oliefelter i Indien til det britiske råstofselskab Vedanta Ressources. Men de indiske myndigheder har lagt sig imellem handlen, hvor anslåede 50 milliarderkroner står på spil. Glipper aftalen om at frasælge Cairns indiske afdeling, kan det blive et benspænd for Cairns planlagte aktiviteter i Grønland. Milliarderne, som salget vil frigive, skal nemlig finansiere selskabets videre olieefterforskning her i landet. Inderne har fremsat en række krav, der skal opfyldes, før de vil give carte blanche til overhændelsen.Det skotske olieselskab har igennem flere måneder forsøgt at sælge sine oliefelter i Indien til det britiske råstofselskab Vedanta Ressources. Men de indiske myndigheder har lagt sig imellem handlen, hvor anslåede 50 milliarderkroner står på spil.

 

Glipper aftalen om at frasælge Cairns indiske afdeling, kan det blive et benspænd for Cairns planlagte aktiviteter i Grønland. Milliarderne, som salget vil frigive, skal nemlig finansiere selskabets videre olieefterforskning her i landet.

 

Inderne har fremsat en række krav, der skal opfyldes, før de vil give carte blanche til overhændelsen. Der er primært tale om, at det statsejede indiske olieselskab ONGC, der ejer 30 procent af Cairns oliefelter i Rajasthan, vil have Cairn til at betale royalties til den indiske stat. Og det afviser både Cairn og Vedanta.

 

Ifølge Financial Times er David Cameron nu gået i forbøn for Cairn og har i denne uge skrevet til den indiske premierminister Manmohan Singh. Cameron understreger i brevet, hvor vigtig aftalen er for britiske investeringer i Indien og appellerer om at give grønt lys hurtigst muligt.

 

Deadline for at indgå salgsaftalen er 15. april. Hvis den ikke overholdes, må Cairn søge ny salgsgodkendelse hos aktionærerne.