Preben Lange er død

En af de markante politiske frontkæmpere fra Hjemmestyrets barndom Siumuts mangeårige medlem af Folketinget og det daværende landsting, Preben Lange, Paamiut, er død efter længere tids sygdom. Han blev 64 år. Det oplyser Inatsisartuts Bureau.
07. januar 2013 11:21

Preben Lange, der var læreruddannet var medlem af landstinget fra Hjemmestyrets indførelse i 1979 og frem til 1991. Samtidig sad han i Folketinget i perioden 1979 til 1987.

- Peri, som vi kaldte ham er aldrig i tvivl om sine politiske mål. Derfor er der sikkert mange af os som kendte ham som kollega som vil huske hans klare røst og hans smittende humor, skriver formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldt i et kort mindeord.

Preben Lange virkede i en årrække som lærer i Paamiut efter, at han havde forladt politik og til han blev ramt af alvorlig sygdom.

Siumuts formand Aleqa Hammond har også sendt mindeord.

- I bestræbelserne på, at Grønland skulle stå stærkest i alle henseender, både demokratisk og i udformning af egne anliggender har Preben Lange arbejdet hårdt blandt os i Siumut, skriver Aleqa Hammond.

- Vi er dybt taknemlige for at have været med ham, arbejdet med ham og ikke mindst har haft ham som vort kære landsmand. Det har gjort os rigere. En stor opgave, der kræver mod, styrke og udholdenhed har Preben Lange formået, at løfte for at sikre bedre vilkår for sine landsmænd. Denne ånd skal vi bringe videre, skriver Siumuts formand Aleqa Hammond.