Præsident kandidaterne i USA i intens valgkamp

I USA har Hillary Clinton og Donald Trump kastet sig ud i den hektiske slutspurt inden morgendagens præsidentvalg. Begge gennemfører de i et hæsblæsende tempo en serie af valgmøder i delstater, der ikke på forhånd er sikre for den ene eller den anden lejr.
Foto © : commons.wikimedia.org
Skrevet af DR
07. november 2016 14:43
Versionist Erna Lynge

Valgkampens intensitet overgår alt hvad USA hidtil har oplevet:

Valgkampens sidste døgn blev skudt i gang af forbundskriminalpolitiets direktør, der i et brev meddelte Kongressen at undersøgelserne af de emails, som man fandt i sidste uge, ikke giver anledning til at rejse nogen form for sigtelser mod Hillary Clinton. 

Hillary Clinton har ikke selv kommenteret meldingen fra FBI men både hendes vicepræsidentkandidat Tim Kaine og kampagnens kommunikationsdirektør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Læs også E-mails i Clinton-sag trækker tråde til skandalepolitiker

- Vi er ikke overraskede, siger Kaine, der mener, at det er hvad man kunne forvente efter FBIs omfattende undersøgelse der blev konkluderet meget entydigt i juli. 

Meldingen fra FBI har ikke påvirket de to kandidaters budskaber. Det er de samme fra møde til møde - fra by til by - fra dag til dag:

Læs også Ond stemning før sidste debat

- Facit er at hans billede af Amerika er dystert og splittende. Det er ikke det billede jeg ser når jeg rejser rundt i vores land, sagde Hillary Clinton til et vælgermøde i Cleveland i delstaten Ohio. 

- Hillary Clinton er den mest korrupte person der nogen sinde har søgt at blive valgt til præsident i USA, sagde Donald Trump til begejstrede tilhængere i en forstad til Detroit i delstaten Michigan.

Læs også VIDEO Trump: Hillary er skyldig