Posten vælter ind hos Julemanden

Der var mere end dobbelt så mange breve til Julemanden, end man først lige regnede med for 14 dage siden, da Destination Avannaa modtog juleposten på i alt 20 sække. Svarene er sendt.
Skrevet af Oline I. Olsen
12. december 2011 13:38

- For at kunne nå til fjerne lande som Taiwan, Australien og andre, bliver Julemandens breve sendt den 9. december. Og fredag er de sidste breve ved at være færdige. Så jeg skal køre dem til posthuset inden klokken tre, siger Nivi Olsen, der er Erhvervskonsulent i Destionation Avannaa.

Hun forklarer, at deres vigtigste opgave i forbindelse med overtagelsen af Julemanden har været at få besvaret breve breve fra 2009 og 2010. For to uger siden modtog Destination Avannaa 20 sække julepost fra Nuuk, som skulle besvares. Her troede de, at der var omkring 4.000 breve til julemanden, men der var flere end det.

- Indtil videre har jeg sendt mere end 8.000 breve. Antallet af breve var mere end det dobbelte end vi førs antog. Nu har vi har sorteret, svaret, pakket og sendt, siger Nivi Olsen.

- Julemandens hjælpenisser er folkeskoleelever fra begge skoler i Ilulissat, som har hjulpet med at svare på breve, siger Nivi Olsen.

Alle hjælpenisser fra folkeskolerne vil få belønning for deres indsats, siger Nivi Olsen fra Destination Avannaa.