"Possible Greenland" godt fra start

Udstillingen Possible Greenland i år, der åbnede ved arkitekturbiennalen i Venedig i går, er den største internationale udstilling med Grønland i fokus nogensinde.
Skrevet af Martine Lind Krebs
29. august 2012 09:05

Den danske pavillion i Venedigs Giadini Park, der i går slog dørene op for udstillingen Possible Greenland, vil kunne se frem til at 100.000 mennesker i løbet af de næste 3 måneder lægger vejen forbi udstillingen.

Chefredaktør på fagbladet Arkitekten, Kjeld Vindum, vurderer, at Grønland vil få en enorm eksponering ud af udstillingen

- Arkitekturbiennalen har udviklet sig til at være et samrend, hvor alle, der betyder nogen inden for arkitektur – er der. Og derfor bliver en udstilling på Biennalen set af de fleste, der betyder noget inden for arkitektur og design plus en hel masse andre, siger han.

Han var ikke overrasket, da Dansk Arkitektur Center annoncerede valget af Grønland som tema for årets udstilling, og han er sikker på, at udstillingen vil vække interesse.

-Jeg tror, det kaster et lys på Grønland. Der er sikkert mange, der bliver interesseret i Grønland. Jeg tror, at interessen for Grønland i de kommende år vil blive enorm, fordi Grønland repræsenterer en problematik, som har så bred en appel til alt fra arkitekter, klimaforskere, ressourcemanagement og til en hel masse andre fagområder. Under alle omstændigheder synes jeg, Grønland skal se det her som en positiv mulighed for at få nogle andre i tale, siger han.

En anden, som følger Biennale-udstillingen med interesse er turismeforsker Carina Ren fra Aalborg Universitet. Hun ser udstillingen som et brud med tidligere repræsentationer af Grønland.

-Udstillingen repræsenterer for mig at se et brud med den måde, som man over for udlandet præsenterer Grønland. Tidligere har man været vant til, at Grønland var et øde sted fjernt fra omverden. Men her bliver Grønland præsenteret som et centrum for megen af den udvikling, der sker globalt, siger hun.

Hun mener, at en udstilling som denne er med til at brande Grønland som nation.

-Brandet viser et Grønland, der er på vej frem, ind i centrum af der, hvor tingene sker geopolitisk og på ressourceområdet. Det bliver en ny måde at fortælle om sig selv, men også en ny måde at forstå sig selv, siger hun.

Biennalen løber frem til den 25. november og herefter skal den på turné til blandt andet Nuuk, Sisimiut, Ilulissat og Qaqortoq.

KNR har en medarbejder på plads i Venedig. Det er Dansk Arkitektur Center, der har betalt flybilletten for KNR’s medarbejder i Venedig.