Pompeos besøg er ikke aflyst - det er udsat på ubestemt tid

Den amerikanske udenrigsminister er nødt til at rejse hjem til Washington i stedet for at lande i Grønland i morgen, melder Naalakkersuisut.
Besøget af den amerikanske udenrigsminister er ikke aflyst - det er blot udsat på ubestemt tid. Arkivfoto. Foto © : NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr Creative Commons
Skrevet af Christine Hyldal
08. maj 2019 14:40

Besøget af den amerikanske udenrigsminister er ikke aflyst - det er blot udsat på ubestemt tid. 

Det er meldingen fra Naalakkersuisut nogle timer efter, at nyheden om Mike Pompeos besøg i Grønland i morgen ikke bliver til noget alligevel. 

Planen var, at Mike Pompeo skulle ankomme til Kangerlussuaq torsdag morgen, hvor naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger (S) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skulle modtage ham.

Herfra skulle Pompeo videre til Nuuk, hvor formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, skulle tage imod ham. Derefter skulle Pompeo, Samuelsen og Bagger holder et møde, hvorefter de tre politikere skulle møde pressen.

Besøget i Grønland er en del af en længere tur, hvor Pompeo og hans stab også skulle have besøgt Berlin tirsdag og London i dag. Men besøget i Berlin med kansler Angela Merkel blev aflyst, og den amerikanske delegation fløj i stedet til Irak. 

Ifølge departementet ved man ikke, hvornår Pompeos besøg bliver gennemført. Man ved heller ikke, hvad årsagen til aflysningen er - blot at "det var på grund af presserende sager, som krævede udenrigsministerens tilstedeværelse i Washington, at besøget er udsat."