Besøget af den amerikanske udenrigsminister er ikke aflyst - det er blot udsat på ubestemt tid. Arkivfoto.Foto: NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr Creative Commons

Pompeos besøg er ikke aflyst - det er udsat på ubestemt tid

Den amerikanske udenrigsminister er nødt til at rejse hjem til Washington i stedet for at lande i Grønland i morgen, melder Naalakkersuisut.

Besøget af den amerikanske udenrigsminister er ikke aflyst - det er blot udsat på ubestemt tid. 

Det er meldingen fra Naalakkersuisut nogle timer efter, at nyheden om Mike Pompeos besøg i Grønland i morgen ikke bliver til noget alligevel. 

Planen var, at Mike Pompeo skulle ankomme til Kangerlussuaq torsdag morgen, hvor naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger (S) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skulle modtage ham.

Herfra skulle Pompeo videre til Nuuk, hvor formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, skulle tage imod ham. Derefter skulle Pompeo, Samuelsen og Bagger holder et møde, hvorefter de tre politikere skulle møde pressen.

Besøget i Grønland er en del af en længere tur, hvor Pompeo og hans stab også skulle have besøgt Berlin tirsdag og London i dag. Men besøget i Berlin med kansler Angela Merkel blev aflyst, og den amerikanske delegation fløj i stedet til Irak. 

Ifølge departementet ved man ikke, hvornår Pompeos besøg bliver gennemført. Man ved heller ikke, hvad årsagen til aflysningen er - blot at "det var på grund af presserende sager, som krævede udenrigsministerens tilstedeværelse i Washington, at besøget er udsat."

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt