Polsk borgmester død efter attentat

Borgmesteren i den polske by Gdansk, Pawel Adamowicz, har mistet livet, efter at han søndag aften blev stukket ned ved et velgørenhedsarrangement. Det oplyser hospitalskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters og andre nyhedsmedier.
Foto © : Maria & Michal P/flickr/All creative commons
Skrevet af Ritzau
14. januar 2019 12:28

- På trods af vores indsats er vi ikke lykkedes med at redde hans liv, siger lederen af Gdansks universitetshospital Tomasz Stefaniak til nyhedsbureauet PAP ifølge AFP.

Borgmesteren ved navn Pawel Adamowicz var del af en større velgørenhedsaften i den polske havneby Gdansk søndag aften.

Da borgmesteren var på scenen for at holde en tale omkring klokken 20, sprang en person op på scenen og stak ham med en stor kniv.

Pawel Adamowicz var natten til mandag gennem en fem timer lang operation, oplyser det polske nyhedsbureau TVN. Men det lykkedes altså ikke at redde borgmesterens liv.

LÆS OGSÅ Polsk borgmester er alvorligt såret i angreb

Gerningsmanden er 27 år gammel og den polske anklagemyndighed har meldt ud, at han vil blive underlagt en mentalundersøgelse, da der er tvivl om hans mentale sundhedstilstand.

Den polske tv-station TVN24 rapporterede søndag, at gerningsmanden råbte, at han havde været uskyldigt fængslet, og at borgmesterens parti, Borgernes Platform, var skyld i det.

Ifølge TVN24 tog borgmesteren sig til maven og kollapsede, efter at manden var løbet op på scenen og havde stukket ham.