Politikutter mangler besætning

Et topmoderne redningsfartøj med 800 hestekræfter og normeret til otte besætningsmedlemmer ligger på tredje måned stille i havnen i Qaqortoq, skriver avisen AG.
15. januar 2015 05:25

Det er politikutteren Sisak III, der har manglet besætningsmedlemmer siden begyndelsen af november, da det viste sig, at de daværende besætningsmedlemmer ikke opfyldte ansættelseskravene.


Der skal - som sagt - være otte besætningsmedlemmer. Og indtil nu er det blandt andet ikke lykkedes at få ansat en styrmand, der udover at være uddannet navigatør også skal have gennemført et røgdykkerkursus og skal kunne tale grønlandsk.


- Der er ansøgningsfrist til den 22. januar, og vi håbet at kunne få besat stillingen snarest muligt, oplyser administrrationschef ved politimesterembedet, Claus Rifbjerg til AG.


Ifølge regionsleder Bent Ole Kleist har der ikke været eftersøgningen, siden politikutteren indstillede sine aktiviteter i begyndelsen af november.


- Men vi har altid mulighed for at chartre private fartøjer, hvis det skulle blive nødvendigt at foretage redningsaktioner til søs, understreger han og tilføjer, at Arktisk Kommando med deres inspektionsskibe også står klar til at assistere, hvir der skulle være behov for det.