Politikerne er ved godt mod på valgdagen

Valgstederne er åbnet, og ved Godthåbhallen i Nuuk er politikerne stimlet sammen. Her kan du læse, hvilke forhåbninger de har.
Valgstederne har åbent til klokken 20 i aften. Foto © : KNR
01. november 2022 15:42

I dag er der valg til Folketinget. Valgstederne her i landet åbnede klokken 09, og ved Godthåbhallen i Nuuk er stemningen høj. 

KNR har talt med de fremmødte partier om deres forhåbninger for dagens valg, og hvordan de synes, valgkampen er gået. 

Folketingsmedlem for Siumut, Aki-Matilda Høegh-Dam, hvad er dine forhåbninger for i dag? 

Foto © : KNR

Selvfølgelig håber jeg, at jeg kan blive stemt ind. Jeg er meget forhåbningsfuld, men vi må se, hvordan det går. Man skal passe på med at sige for meget på forhånd.

Hvordan kommer du til at bruge dagen i dag?

- Jeg kommer til at stå her udenfor valgstedet hele dagen og prøve at være sammen med folk og byde folk velkommen til demokratiets dag og prøve at fejre det.

Folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit, Aaja Chemnitz, hvad er dine forhåbninger i dag? 

Foto © : KNR

- Det er, at der bliver en rigtig god valgdag og en fest. Man skal man huske på, det er så vigtigt, at man kommer ud og stemmer, uanset hvem man stemmer på. Og så håber jeg selvfølgelig, at IA også bliver valgt ind i Folketinget igen. 

Hvordan synes du, valgkampen er gået?

- Jeg synes, det har været en meget hård valgkamp, og der har også været en smædekampagne storset fra alle partier med få undtagelser rettet mod mig og IA’s arbejde. Men nu synes jeg, det er vigtigt at huske på, at det er en festdag, og det handler om vælgerne, og at de kommer ud og siger, hvad der er vigtigt for dem.

Partiformand for Siumut, Erik Jensen, hvordan har du det?

Foto © : KNR

Jeg har det fantastisk, og det giver mig et kæmpe stort håb for den valgkamp, vi har ført. Så jeg er meget fortrøstningsfuld, og jeg håber, at vælgerne vil tage godt imod vores kandidater.

Hvordan synes du, valgkampen er gået?

- Jeg synes, den har været rigtig god. Vores kandidater har udført en fantastisk god indsats, og de viser tydeligt, hvad de vil for befolkningen og for landet. Jeg er en meget, meget stolt og glad partiformand. 

Formand for Demokratiit, Jens-Frederik Nielsen, hvordan har du det? 

Foto © : KNR

- Jeg er glad. Jeg har glædet mig til den her dag. Det har været en fremragende valgkamp, og jeg er stolt af mine kandidater.

Hvad er dine forhåbninger for i dag?

- Jeg er stolt af mine kandidater. Jeg synes, de har gjort det rigtig, rigtig godt. Vi håber selvfølgelig, at vi kan få valgt en ind i Folketinget. Og sådan som folkestemningen har været, så tror jeg ikke, at det er helt usandsynligt, at vi kan komme op og drille de store partier. Og det er jo det, vi glæder os til at se.

Formand for Atassut, Aqqalu Jerimiassen, hvad er dine forhåbninger for i dag?

Foto © : KNR

- Jeg kan kun sige, at vi intet har at tabe. Når vi ser på vores indsats denne gang og sammenholder det med det forrige resultat, kan vi kun være optimistiske. Og så overraskede Arnannguaq Jeremiassen og Aviaq Kleist, så jeg kan kun glæde mig til resultatet.

Hvordan synes du, valgkampen er gået?

- Arnannguaq Jeremiassen overraskede. Det er meget glædeligt at se, hvor godt hun har gjort det. Så jeg skal som formand være optimist, men jeg skal også bakke hende op.

Formand for Naalakkersuisut, Muté B Egede (IA), hvad er dine forhåbninger for i dag?

Foto © : KNR

- Valgdage er jo selvfølgelig altid festdage. Og vi vil fejre dagen sammen med kandidaterne og vælgerne, ligesom vores mange venner langs kysten vil gøre det.

Hvordan synes du, valgkampen er gået?

- Jeg synes, at valgkampen har kørt godt. Debatterne har kørt på høj gear, men vi kan også se, at der somme tider er pensonangreb. Men jeg kan dog se, at debatterne hen mod slutningen drejede mere henimod sagsområderne og samarbejdsmulighederne.

Valgstederne har åbent til klokken 20.