Politikere på besøg i Nationalparken

Kim Kielsen, Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, har sammen med Inatsisartuts Frednings- og Miljøudvalg netop besøgt forskningsstationerne Zackenberg og Daneborg i nationalparken i Nordøstgrønland.
Skrevet af Karsten Sommer
18. august 2014 05:34

Formålet med besøget var at få et nærmere indblik i nationalparken og de arktiske økosystemer.

På forskningsstationerne Zackenberg og Daneborg overvåger forskere fra blandt andet Naturinstituttet klimaforandringerne og deres påvirkning af de arktiske økosystemer -  hvordan klimaændringerne påvirker plante- og dyrelivet til lands og til vands.

Informativt besøg
Herved bidrager de to forskningsstationer med vigtig viden i forbindelse med den nationale og internationale klimaindsats, ligesom forskningen generelt hjælper med til at sikre et solidt vidensbaseret grundlag for natur- og miljøforvaltningen i Grønland.

Politikerne kalder besøget for meget informativt. Særligt fordi der skal træffes beslutning om Zackenbergs fortsatte drift og rammerne for nationalparkens fremtid.
 
Nationalparken i Nordøstgrønland blev oprettet i 1974 og er verdens største nationalpark med et areal på 972.000 km2. Nationalparken indeholder en mangfoldighed af unikke geologiske formationer, landskabelige værdier, naturressourcer, fortidsminder samt råstoffer.