Politiets nye landsdækkede vagtcentral taget i brug

I går ved middagstid tog Grønlands Politi officielt sin nye landsdækkende vagtcentral i brug på politigården i Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
17. august 2016 05:58

Politistationerne langs kysten var med på videolink, da rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg sammen med politimester Bjørn Tegner Bay indviede vagtcentralen.

Det var også meningen at den danske justitsminister Søren Pind skulle have været med, men han har måttet aflyse sit Grønlands besøg på grund af sygdom.

Formålet med den ny vagtcentral er at alle borgere i Grønland skal få en ensartet servicering af politiet uanset, hvor de ringer fra i landet.

- For borgerne betyder den ny vagtcentral, at man altid kan komme i kontakt med politiet, og kommunikere med dem, uanset om man taler grønlandsk, dansk eller engelsk, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Vagtcentralen bliver især en forbedring for de mindre samfund, hvor der kun er een eller to betjente.

- Før kunne det jo ske, at politimanden som man ringede til lokalt - havde travlt med vigtige opgaver og derfor ikke havde mulighed for at tage telefonen. Den bliver nu taget i vagtcentralen, fortæller Bjørn Tegner Bay.

I dagtimerne på hverdage dækker vagtcentralen Nuuk, men når klokken bliver 16 og frem til kl. 8 næste morgen, samt hele weekenden, så dækker den hele landet fra nord til syd - uanset, om du som borger ringer fra Tasiilaq, Upernavik eller Narsarsuaq.

Det ny nummer til politiet er 70 14 48.