Politiet vil ikke pege fingre

Den blot syv-årige pige, der i sidste måned var i fare for at miste livet efter en vådeskudsulykke i Tasiilaq, er ifølge politiet kommet sig uden mén. Men derudover er det sparsomt, hvad man ønsker frem af oplysninger om den tragiske hændelse.
Skrevet af Mads Fisker
24. august 2011 10:11

Politiet ønsker nemlig ikke at frigive en række detaljer omkring opklaringen af ulykken, men oplyser, at ejeren har fået en bøde for at give de legende børn mulighed for at komme i skæbnesvanger kontakt med de ladte våben.

- Det vi har kunnet konkludere på baggrund af vores efterforskning er, at der er nogen, der har færdedes med ladte våben i bymæssig bebebyggelse; det er en overtrædelse af politivedtægten og er blevet takseret til en bøde på tusind kroner, siger vicepolitimester Morten Nielsen.

Ulykken skete under leg i haven uden for den syv-årige piges hjem, men man vil altså blandt andet ikke løfte sløret for, hvorvidt der er tale om nogen familiemæssig relation mellem ofret og ejeren af de ladte våben.

- Det kan jeg desværre ikke oplyse. Det er relevant, men hvis jeg begynder at sige noget om den slags, kommer vi derhen, hvor man begynder at kunne identificere personer, siger Morten Nielsen.

Pigen fra Tasiilaq blev straks efter ulykken evakueret til Island, hvor hun blev hasteopereret i maven, lagt i respirator og siden overflyttet til børneafdelingen.

Dengang oplyste politiet, at alle de legende børn havde været under ti år, og vicepolitimester Morten Nielsen forklarede, at man ville forsøge at stykke et billede sammen af, hvad der helt præcist førte til den tragiske udgang.

I dag ønsker han dog ikke at offentliggøre de nærmere detaljer.

- Vi har ikke nogen grund til at pege fingre af nogen i den her situation. Derfor må vi nøjes med at konkludere offentligt, at der har været tale om en leg med skydevåben, som har resulteret i afgivelse af et vådeskud. Men om det har været den ene eller anden, der har affyret det her skud, har vi i virkeligheden ikke ment er så relevant, eftersom alle de involverede er under den kriminelle lavalder, siger Morten Nielsen.