Politiet overrasket over mange færdselsforseelser

Politiet i Nuuk har i april gennemført to færdselskontroller.
Skrevet af Jette Andersen
30. april 2014 08:40

Kontrollerne var især målrettet til forældre mod sikker anbringelse af børn i bil. Begge kontroller foregik ved skoler og institutioner, men den første kontrol handlede om at vejlede om børns sikkerhed, men ved den anden kontrol faldt hammeren, hvis sikkerhedskravene ikke var opfyldt.

Og færdselsforseelserne overraskede Nuuk Politi.

Ved den anden kontrol fik ikke færre end 16 bilister en bøde for ikke at have overholdt loven om at sikre børn i korrekt sikkerhedsudstyr. Det kostede 500 kroner pr. barn.

- Færdselskontoret ved Nuuk Politi er overrasket over de mange færdselsforseelser taget i betragtning af, at politiet blandt andet ved pressemeddelelse har gjort opmærksom på færdselskontrollerne i Nuuk, men også ved vejledning har gjort opmærksom på lovovertrædelserne, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Udover børnesikkerheden, så politiet også på andre færdselsforseelser. Det blev til 92 bøder.

52 voksne kørte uden sikkerhedssele, 17 kørte uden kørekort og 9 benyttede mobiltelefon under kørslen.

Men det er ikke alt. Der var blevet parkeret ved steder, hvor det er forbudt. Bilister er kørt over for rødt lys. Der var ikke sikret køretøj. En enkelt kørte på et andet kørekort, der endnu ikke var blevet ombyttet til grønlandsk kørekort. Der var et færdselsuheld med spiritus involveret. Forpligtigelser ved færdselsuheld. Kørsel uden førerret. Der var kørsel, hvor kørekortet var frakendt og en bøde til en bilist med for mange passagerer i bilen.

Politiet varsler med flere færdselskontroller i Nuuk i år.