Politiet med i "Gør Maj Sund"

Det er et godt tiltag, at vi er med til at gøre lidt reklame for politiet, siger Politiskolen i Nuuk og politiet i Ilulissat. De har igennem maj måned været med til at arrangere events, hvor borgerne kunne teste deres styrke og kondition.
Skrevet af Najaaraq Egede
26. maj 2011 12:51

En del af politiets arbejde kræver årstyrke og god kondition. Og for at blive politibetjent skal man have gennemført en fysisk krævende forhindringsbane. Interesserede fik mulighed for at prøve om de kunne klare forhindringsbanen.

- Mænd skulle løfte 50 kilo og kvinder 30 kilo på bænkpres flest muligt gange. De skulle igennem flere banelængder med skiftevis armstræk og benstræk af og derefter spring over buk og kryben under bomme, fortæller Finn Vigsø, klasselærer på Politiskolen i Nuuk.

- Der var 25 deltagere den 18. maj og igår onsdag var der 28. Det er meget flot. Kun en sprang fra og ud af alle deltagere, var der to der bestod mindstekravet for gennemførelse begge gange. De gennemførte på totaltid fra et kvarter til en halv time, siger Finn Vigsø.

Mindst en tredjedel var kvinder.

- Udfordringen blev taget godt imod, og det var en god reklame for politiskolen, så det er ikke sidste gang, siger Finn Vigsø.

Otte sidsteårselever i politiskolen har været med til at arrangere begge aftener.

Ilulissat

I Ilulissat er politiet med i "Gør Maj Sund" for tredje gang. Hver onsdag har de i løbet af maj stået for langdistance og stafetløb.

- Alle løbene har været velbesøgt, hvor der var 30 deltagere, da vi havde de færreste deltagere, fortæller koordinator politiassistent Abia Ottosen til KNR.

Løbsdistancerne har de halveret, når der var børn med.

- Det er godt for politiets anseelse, at vi er med i bybilledet. Borgerne anser os mere som medmennesker og ikke kun ordenshåndhævere, forklarer Abia Ottosen.

Politiet i Ilulissat fortsætter løbene ud til lufthavnen og stafetløbene de næste mange onsdage, også selvom maj er slut.