- Politiet har ikke spurgt os

Fiskeren Ole Zeeb fra Saqqaq mener, at politiets efterforskning af den falske mayday-melding fra området er mangelfuld.
Skrevet af Oline I. Olsen
16. august 2011 12:28

Han er nemlig ikke selv blevet adspurgt eller har fået muligheden for at lytte til den falske mayday-melding, da politiet var i Saqqaq for at efterforske i sagen.

- Måske kunne nogen af os have genkendt lyden. Det er sådan, at vi bygdeboere, der er tit ude at sejle, kan kende hinandens stemmer, når vi kalder på radioen. Også selvom vedkommende ikke siger sit navn. Så, hvis vi havde fået muligheden for at lytte til den falske mayday-melding, så kunne vi måske havde genkendt stemmen, siger fisker Ole Zeeb fra Saqqaq.

Han forklarer, at han ikke er blevet adspurgt af politiet i forbindelse med deres efterforskning i Saqqaq, og har ej heller fået muligheden for at lytte til den falske mayday-melding, der kostede politiet både meget tid og mange penge.

Også i Qeqertaq siger flere fiskere, som radioavisen har været i kontakt med, at de ikke er blevet kontaktet af politiet i forbindelse med efterforskningen af sagen. Fiskerne snakker med hinanden om den falske mayday-melding, og er interesseret i at lytte til stemmen, som de måske kan genkende.

Ole Zeeb var i Saqqaq den 1.august, da mayday-meldingen blev sendt ud.  

- Jeg var i gang med at sætte agn på min langline, som andre fiskere i havnen, andre var i gang med at hale deres langliner op. Og der var godt vejr. Men, jeg ved ikke om nogen andre hørte maydaymeldingen den dag, siger Ole Zeeb.

Politiet forklarede overfor radioavisen i fredags, at sagen er uopklaret, selvom politiet har været på efterforskning i bygderne Saqqaq og Qeqertaq. Men Ole Zeeb sætter altså nu spørgsmålstegn ved efterforskningen kvalitet i Saqqaq.

- Politiet bør melde klart ud om de har efterforsket i Saqqaq. De siger af der ikke er opklaring på sagen, selvom de har efterforsket i Saqqaq. Det er ikke korrekt. Vi blev ikke spurgt til sagen, selvom politiet var i Saqqaq, siger Ole Zeeb.

Men ingen fiskere eller bygdefolk henvendte sig, da politiet efterforskede den falske mayday-melding i Saqqaq og Qeqertaq.

- De vidste godt, at vi var der, men de henvendte sig ikke til os, lyder det fra operativ leder politiet i Ilulissat Karl Vinther, der fastslår, at politiet stadig ikke er nået nærmere opklaring i sagen om den falske mayday melding, som har kostet politiet mange penge og meget tid i en forgæves redningsaktion.