Politiet efterforsker dødsfald i Sisimiut som drab

Grønlands Politi mener, at den kvinde, der torsdag formiddag blev fundet død i Sisimiut, er blevet udsat for en forbrydelse. 
Torsdag formiddag modtog politiet en anmeldelse om, at der var blevet fundet en livløs kvinde i et område ved Kaaleeqqap Aqqutaa i Sisimiut.  Foto © : Dorthea Reimer-Johansen
31. marts 2022 15:29

Sagen om en livløs kvinde, der her til formiddag blev fundet livløs i Sisimiut, efterforskes som drab. 

Det oplyser Jan Lambertsen, der er efterforskningschef hos Grønlands Politi.  

- Der er nogle spor, og der er nogle ting på gerningsstedet, og noget vi har fundet ud af, som gør, at vi nu er sikre på, at der er tale om en forbrydelse og derfor et drab, siger han uden at ville uddybe nærmere, hvad det er for nogle spor, der er tale om. 

Han kan han heller ikke sige, om politiet har nogen mistænkte. 

LÆS OGSÅ Politi: Mistænkeligt dødsfald i Sisimiut

- Jeg kan ikke udtale mig om, om vi har nogen mistænkte, men jeg vil sige det på den måde, at vi er optimistiske i forhold til det videre arbejde i sagen, siger Jan Lambertsen og fortsætter:

- Vi har noget at arbejde videre med. Vi har fundet nogle ting, som gør, at vi tror på, at vi nok skal få det her opklaret.

Hvem kvinden er, ønsker politiet ikke at komme nærmere ind på. 

- Af hensyn til pårørende og efterforskning, venter vi til, vi er stensikre på identitet, og at vi har fået underrettet pårørerende. Derfor holder vi kortene tæt ind til kroppen med hensyn til den forurettede, siger efterforskningschefen. 

Meget politi i byen

Torsdag formiddag modtog politiet en anmeldelse om, at der var blevet fundet en livløs kvinde i et område ved Kaaleeqqap Aqqutaa i Sisimiut. 

Politiet afspærrede efterfølgende området.

Og der der er i det hele taget en del politi tilstede i byen, fortæller Jan Lambertsen. 

- Der er nok en del, der vil opleve at blive kontaktet, og man vil se en del politi. Så man skal ikke blive bekymret. Det er en del af efterforskningen, at vi kører en del rundt i byen. 

Hører gerne fra folk

Lige nu arbejder politiet på at få sikret alle spor på gerningsstedet og få afklaret, hvornår den formodede forbrydelse er sket. 

- Vi har en formodning om, at det er sket i løbet af morgenstunden eller i løbet af natten eller aftenen, siger Jan Lambertsen,

Han opfordrer alle, der kan have hørt eller set noget, til at kontakte politiet. 

Grønlands Politi kan kontaktes på telefonnummeret 701448.