Politiet: Beruset 20-årig truede børneflok med riffel

Tre børn blev ifølge politiet truet af en beruset ung mand i en bygd ved Nanortalik.
På trods af at manden truede børn med en riffel, mener politiet ikke, at der er grund til at tilbageholde manden, så han er blevet løsladt igen. Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
30. april 2020 16:55

Artikel er opdateret med kommentar fra politiet fredag 1. maj klokken 12.34.

Onsdag aften klokken 19:46 tikkede der et opkald ind til vagtcentralen hos Grønlands Politi, der fik at vide, at en 20-årig mand rendte rundt i en bygd ved Nanortalik med en riffel i hånden.

Manden var angiveligt beruset og havde truet en lille gruppe på tre børn. Fire politifolk fra Qaqortoq Politi blev sendt af sted, men de var to timer væk fra bygden.

I mellemtiden tog kommunefogeden hånd om den truende unge mand med hjælp fra borgerne i bygden.

Da politiet ankom to timer senere, blev manden anholdt og taget med til politistationen i Qaqortoq.

Fordi manden var stærkt beruset, måtte han sove rusen af, og den 20-årige er efterfølgende blevet afhørt i dag.

På trods af at manden truede børn med en riffel, mener politiet ikke, at der er grund til at tilbageholde manden, så han er blevet løsladt igen, mens politiet fortsætter en efterforskning i sagen.

KNR forsøgte torsdag at få en kommentar fra politiet om, hvorfor manden er blevet løsladt igen, men det har ikke været muligt.

Politiet meldte tilbage til KNR fredag med denne forklaring:

- På trods af at manden ifølge de foreløbige forklaringer truede børnene med en riffel, mener politiet ikke, at der er grundlag for at tilbageholde ham. Politiet oplyser, at for at en person kan tilbageholdes, skal en række betingelser være opfyldt. De betingelser vurderer anklagemyndigheden ikke på nuværende tidspunkt er til stede i den pågældende sag, og derfor har politiet ikke fremstillet manden i grundlovsforhør.