Politiet advarer mod at købe varme mobiler

Den nye elektronikbutik Panasonic Center Nuuk har fået en lidt for varm velkomst i byen. Ugens politirapport fortæller, at den har været udsat for en række indbrud.
Ejer af Panasonic Center Nuuk Otto Martinsen
Ejer af Panasonic Center Nuuk Otto Martinsen Foto © : Panasonic Center Nuuk
Skrevet af Camilla Dam
13. oktober 2014 10:21

Senest natten til lørdag, hvor tyve knuste et vindue og stjal flere mobiltelefoner. Politiet advarer derfor om, at der er tyvekoster i omløb.

 

- Man bør altid overveje de konsekvenser, der kan komme, når man køber en vare fra en anden person, når der ikke medfølger nogen kvittering, skriver politiet.

 

Med henvisning til kriminallovens paragraf 111 påpeger politiet, at man kan blive dømt for hæleri, hvis man køber en genstand, der er stjålet. 

 

Stop tyvene, tak
Ejer Otto Martinsen fortæller på Panasonic Center Nuuks Facebookside, at det drejer sig om mobilerne Samsung Galaxy S5, S5 Mini og S3 Mini.

 

- Hvis I får tilbudt en mobil uden kvittering, så må I ikke købe den, fastslår Otto Martinsen i Facebook-opdateringen.

 

§ 111:
For hæleri dømmes den, som uberettiget modtager eller skaffer sig eller andre del i udbytte, der er opnået ved en lovovertrædelse, der kan medføre et kriminalretligt ansvar, og den, der uberettiget ved at skjule, opbevare, transportere, hjælpe til afhændelse eller på lignende måde efterfølgende virker til at sikre en anden udbyttet af en overtrædelse, der kan medføre et kriminalretligt ansvar.