Politiet advarer mod hæleri

Salg af hælervarer er et stort problem i Nuuk og Qaqortoq.
Skrevet af Mads Ullerup
03. december 2011 10:44

En rundringning til politiet afslører, at indbrudstyve i både Nuuk og Qaqortoq har forholdsvist nemt spil, når de vil omsætte deres hælervarer til kolde kontanter.

- Salg af hælervarer er et stort problem i Nuuk. Vi oplever gang på gang at ting bare forsvinder ud i den blå luft, siger Kasper Berthelsen, der er vagthavende hos politiet i Nuuk.

I Qaqortoq har man samme problem, bekræfter regionschefen i Sydgrønland, politikommissær Bent Ole Kleist. Han mener, at folk burde vide, at varerne er stjålet. Når man eksempelvis får tilbudt en computer eller mobiltelefon til en meget lav pris, så bør man også vide, at der er et eller andet helt galt, men folk køber det alligevel uden moralske skrupler, fortæller Bent Ole Kleist til KNR.

Det er især et stort problem at tyvene har så nemt ved at komme af med de stjålne varer.

- Tyvene går typisk fra dør til dør og vil sælge eller også spredes det via rygter, at den og den har nogle billige varer til salg og så kontakter de selv tyven for at købe varen, fortæller Bent Ole Kleist.

Han opfordrer dog folk til at helt at lade være med at købe de varme hælervarer, da det naturligvis er ulovligt.

- Man får en bøde, hvis man bliver opdaget, og så kommer man også til at stå i kriminalregistret, og det kan i sig selv være alvorligt nok, påpeger han.

I går aftes blev en 33-årig mand tilbageholdt for at bryde ind i Selvstyret og efterfølgende sælge tyvekosterne videre.