Politiet advarer efter landbrand: Pas på grillen

OPDATERET: Det var formentlig det tørre, varme vejr og efterladenskaber fra folk, der har været i området, der var årsag til, at en landbrand i eftermiddags brød ud udenfor Qasigiannguit. Der er "eksplosivt tørt", siger politiet og opfordrer til ekstra forsigtighed.
25. juli 2009 15:28

Det var formentlig et glasskår eller gløder fra en grill, der antændte et område ved Qasigiannguit i dag, mener politiet.

Heldigvis kom ingen noget til under branden, som brandvæsnet slukkede, siger stationsleder ved politiet i Qasigiannguit, Karl Vinther.

- I bugten syd for Qasigiannguit er cirka 200 kvadratmeter lyng og tang brændt af, inden vores dygtige brandvæsen fik det slukket. Der er ingen mennesker der er kommet til skade eller har været i fare, det er et temmeligt øde område, siger han til Radioavisen.

Og selvom området er øde, er branden ved Nipisa uden for Qasigiannguit sansynligvis antændt af menneskers efterladenskaber. Derfor opfordrer politiet til, at man er ekstra forsigtig med for eksempel affald, bål og grill i den tørre sommer.

- Tang og lyng er meget tørt, fordi det ikke har regnet længe, og fordi solen står ned på området 24 timer i døgnet, så det er ekslosivt tørt, siger stationsleder Karl Vinter.

- Et glasskår er sådan set nok til via solens stråler at antænde tang, men det kan også være folk, der har grillet på stranden, og ikke har været omhyggelige nok med at slukke gløderne, siger han og advarer:

-Vi må opfordrer til, at man husker at slukke meget grundigt efter sig, hvis man griller på stranden. Der kan meget let opstå brande på den her årstid, og det kan godt blive alvorligt.