Demonstranterne i byen Atlanta i delstaten Georgia satte ild til Wendy's-restauranten, efter Rayshard Brooks blev skudt af politiet i forbindelse med en anholdelse.Foto: Scanpix

Politichef i Atlanta trækker sig efter drab på sort mand

 Et drab på en sort mand under en anholdelse har fået politichefen i Atlanta til at forlade jobbet.

Få timer efter at en sort mand blev skudt og dræbt af politiet i Atlanta i delstaten Georgia, har politichefen i den amerikanske storby trukket sig fra jobbet.

Det oplyser Atlantas borgmester, Keisha Lance Bottom, som har accepteret politichef Erika Shields' opsigelse. Det skriver Reuters.

Den 27-årige Rayshard Brooks var fredag aften lokal tid faldet i søvn i sin bil, mens han ventede i en kø til en Wendy's-fastfoodrestaurant. Ansatte kontaktede politiet, fordi Brooks blokerede for andre kunder. Det fremgår af en rapport om hændelsen fra Georgias efterforskningsagentur, Georgia Bureau of Investigation, skriver AFP.

Anholdelse endte med skud

Ifølge rapporten modsatte Rayshard Brooks sig anholdelse, efter at en test havde vist, at han havde alkohol i blodet.

En overvågningsvideo viser, at "under en fysisk kamp med betjentene fik Brooks fat i en strømpistol fra en af betjentene og begyndte at flygte fra stedet", skriver Georgia Bureau of Investigation.

Betjentene fulgte ifølge rapporten efter Brooks til fods. Han vendte sig om og rettede strømpistolen mod en betjent, der affyrede sit våben og ramte Brooks.

Han blev bragt til et hospital, men døde efter en operation. En betjent blev såret, fremgår det videre af rapporten.

Betjent er fyret    

Hændelsen udløste lørdag demonstrationer i Atlanta, der er den største by i Georgia. Efter mørkets frembrud satte demonstranter ild til Wendy's-restauranten. Ifølge Reuters er bygningen brændt helt ned.

Søndag skriver CNN, at den betjent, som skød og dræbte Rayshard Brooks, er blevet fyret. Det oplyser en talsmand fra det lokale politi til mediet. En anden betjent involveret i sagen er desuden blevet flyttet over i en anden afdeling, fortæller talsmanden. Ifølge CNN er begge betjente hvide. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt