Politi: Vi fulgte en normal procedure

Politiet tilbageviser at have handlet forkert i sagen om den urne, der først var forsvundet og siden blev fundet begravet i Danmark - og hvor afdødes familie her i Grønland i månedsvis har gået i uvished om, hvor deres kæres jordiske rester var blevet af.
Skrevet af Jette Andersen
07. oktober 2011 12:02

Politiet oplyser nemlig, at man havde kontaktet et nærtstående familiemedlem og derfor troet, at beskeden ville blive givet videre til den øvrige familie.

Og da politiet ikke hørte fra andre, der ville tage sig af begravelsen, fulgte de deres normale procedure i den slags sager - og begravede altså urnen.

Politiassistent Holger Lisby fra Station Amager i Københavns Politi, ved ikke, hvad Radioavisen vil have at vide om Siverth Petersens død.

Som han kan læse det i rapporten, var det en ukompliceret sag, hvor der intet mistænkeligt var sket.

Radioavisen fortæller ham, hvad der er sket siden tirsdag, hvor Radioavisen gik ind i sagen. Til det siger han:

- Det betyder jo, at vi ikke har kunnet få fat i nogle pårørende i Grønland, der ville gå ind og tage fat i en begravelsesforretning, siger han.

Politiet har haft fat i ét nærtstående familiemedlem, der har afvist at tage sig af begravelsen.

- Vi har simpelthen sagt, at når en så nær slægtning, er underrettet og vedkommende har sagt, at vedkommende ikke ville have noget med bisættelsen at gøre, jamen så har vi jo næsten ikke andet at gøre end at lave det, der hedder en offentlig begravelse hernede i Danmark, siger Holger Lisby og fortsætter:

- Vi kan ikke sidde hernede i Danmark og ringe til dem allesammen og finde ud af hvem alle slægtninge er, så vi har jo syntes, at vi har gjort det vi skulle, ved at underrette en af de nærmeste.

Politiassistenten mener så, at det nærtstående familiemedlem, som de havde kontakt med, kunne have ringet til resten af familien, så de kunne have sat sig i forbindelse med politiet.

- Så havde vi hjulpet dem med at ordne det, siger Holger Lisby.

Men da det ikke skete, bestemte politiet, at sende et brev til kontoret for offentlige bisættelser i Københavns Kommune, vedlagt dødsattesten, der så tog sig af begravelsen.