Politi efterlyser vidner

Politiet i Ilulissat efterlyser vidner der kan have set en 26-årig kvinde og en 30-årig mand, der muligvis fandt sammen efter værtshusenes lukketid natten til søndag den 18. september. Manden blev dagen efter anmeldt for vold og voldtægt, men nægter at udtale sig i sagen.
Skrevet af Louise M. Kleemann
22. september 2011 14:51

Politiet har foreløbig kun kvindens forklaring at forholde sig til:

- Vi vil gerne tale med vidner der kan bringe lys over sagen. Vi ved, at både kvinden og manden begge var i byen den nat, derfor vil vi gerne tale med vidner der kan have set dem sammen, da det har stor betydning for sagens opklaring, siger politiassistent Søren Rønnov.

Den 30-årige mand blev ved et grundlovsforhør tilbageholdt i foreløbig fire uger.

Politiet har ligeledes indsamlet en række dna-prøver og sendt det til analyse i Retsmedicinsk Institut under Københavns Universitet, der som eneste sted i Danmark foretager dna-analyser i straffesager.

Men der går en måned før vi får svar på prøverne, derfor vil vi gerne tale med vidner, der muligvis har kendskab til deres færden i tidsrummet efter klokken 3 og i timerne derefter, siger Sørren Rønnov.

Politiet vil ikke bringe navnene på de pågældende personer, men har i stedet valgt at sende en beskrivelse:

Kvinden beskrives som grønlandsk, cirka 165 cm, almindelig af bygning, sort kort hår, som er længere i den ene side end den anden, klædt i sort tøj.

Manden beskrives som grønlandsk, cirka 180 cm, almindelig af bygning, kort sort hår.

Vidner bedes henvende sig til politiet i Ilulissat på tlf. 94 32 22.