Politi: Dødsfald i Tasiilaq er formentlig drab og selvmord

Et ægtepar blev fundet døde i sidste uge i Tasiilaq. Først meldte politiet ud, at der var tale om mistænkelige dødsfald, men nu viser den foreløbige efterforskning, at der er tale om en familietragedie.
De indledende undersøgelser har vist, at der ikke er tale om et dobbeltdrab i Tasiilaq. Foto © : Merete Lindstrøm, KNR
Skrevet af Christine Hyldal
09. april 2024 09:52

I torsdags fik Grønlands Politi en anmeldelse om, at to mennesker var fundet døde på en adresse i Tasiilaq. 

De to er et ægtepar på 59 og 57 år. 

- I forbindelse med fund af to døde personer i Tasiilaq har den foreløbige efterforskning vist, at der formentlig er tale om drab og selvmord. Der er intet i den foreløbige efterforskning, der tyder på, at andre end de afdøde har været involveret i forbindelse med dødsfaldene, siger politikommissær Malik Sandgreen.

Politiet har haft assistance til efterforskningen af kriminalteknikere og en retsmediciner fra Danmark. Efterforskningen er stadig i gang, og Grønlands Politi vil ikke oplyse mere i sagen lige nu.

De pårørende er blevet underrettet.

Dagen efter de to blev fundet dræbt, oplyste Malik Sandgreen, at "der ikke var grund til at tage særlige forholdsregler som borger i Tasiilaq". Samme dag sagde Malik Sandgreen til KNR, at han hverken kunne be- eller afkræfte, at der var sket en forbrydelse.  

Han fortsatte: 

- Vi kan ikke komme nærmere ind på, hvad der er foregået. Vi kan godt forstå, at borgerne i Tasiilaq er meget påvirkede, men vi kan forsikre, at vi er i gang med at efterforske.