Plejebørn skal også have 'et bedre liv i Danmark'

Projekt et bedre liv i Danmark, som Foreningen Grønlandske Børn kører, skal udvides til også at omfatte grønlandske plejebørn.
26. juni 2014 09:25

Grønlandske børn, der er anbragt alene i danske plejefamilier, har ofte har ekstra store udfordringer. Og det vil Aalborg Kommune nu sætte ind over for.

- Mange af de anbragte børn sidder alene som det eneste grønlandske barn i en dansk folkeskoleklasse. Og samtidig er børnene fjernet fra ders biologiske forældre, og det betyder også, at de langsomt fjernes fra deres kultur, siger projektmedarbejder Lone Holmen fra Foreningen Grønlandske Børn.

Aalborg Kommunes rolle i det udvidede samarbejde bliver blandt andet at skaffe økonomi til en række weekendkolonier for børnene og tema-aftener for de anbragte børns plejeforældre.

Derudover er kommunen med til at finde frem til de grønlandske børn, som har problemer, og som vil have stor glæde af den slags tilbud.

Bliver projektet i Aalborg en succes vil Foreningen Grønlandske Børn forsøges at udvide samarbejdet med landets øvrige kommuner - i første omgang med København, Aarhus, Odense og Esbjeg kommuner.