Platini på vej til Grønland

Verdensstjerne Michel Platini og flere kendisser vil komme til Grønland og spille mod et udvalgt oldboys hold.
Skrevet af Noah Mølgaard
26. april 2011 11:02

Nuuk stadion får prominente gæster til sommer. Det er blandt andet UEFAs præsident Michel Platini og Laurent Blanc. De to fodboldstjerne med en gloværdig aktiv karriere bag sig er medlemmer af Variétés Club de France.

Der er rettet en officiel henvendelse gennem den franske ambassade i København, om at Variétés Club de France har et ønske om at spille en kamp i Nuuk den 10. juli. Og det er ikke hvilken som helst klub. Den tæller medlemmer som Michel Platini, Laurent Blanc og tennisspilleren Jannick Noah.

- Der er endnu ikke opgivet navne på hvem der skal deltage på turen fra Paris til Nuuk, meddeler formanden for Grønlands Boldspilunion, GBU, Lars Lundblad.

Men Club de France har meddelt at der kommer omkring 30 personer og de vil selv afholde udgifter til rejsen og opholdet.

GBU fejrer 40 års jubilæum i år, og jubilæet bliver blandt andet markeret med FIFA Football Festival i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq, hvor der bliver afholdt forskellige fodboldaktiviteter og trænerkurser.

Jubilæet bliver også markeret med større antal deltagere i slutrunderne ved GM for seniorer. Der kommer ti hold med hos herreseniorer og otte hold hos dameseniorer. Herre ungdoms GM får deltagelse af otte hold, mens dame ungdoms GM får deltagelse af fire klubber.