Plads til forbedring

Sagen om ansættelsen af en grønlandsksproget præst ved den danske folkekirke får nu Bitha Metelmann, formand for fællesforeningen Inuit, og psykoterapeut Henriette Berthelsen, som står bag Facebooksiden Den Grønlandske menighed i Danmark, til tasterne.

Ansættelsen er under al kritik, skriver de nu i et åbent brev til den danske kirkeminister og biskop ved Aarhus Stift, og afslører samtidig at de allerede har været i dialog med kirkeministeriet om samme emne tidligere.

De to har tidligere her i Radioavisen rettet en skarp kritik af ansættelsesvilkårene for præsten. De kalder det forskelsbehandling, at Juanna Platou - den præst som netop af personlige årsager har måttet trække sin ansættelse tilbage - ikke blev tilbudt flyttegodtgørelse på lige fod med præster, som hentes fra Danmark til Grønland.

Samtidig beder de kirkeministeren om svar på, hvordan en ny præst skal samarbejde med Selvstyrets præst i Danmark, Jens Kristian Kleist. Også det er noget, som de har kommunikeret med ministeren om tidligere, hvor svaret ifølge dem lød, at det måtte ’være en sag mellem de pågældende præster’.

- Det kan ikke være meningen, at vi skal kæmpe for at kunne gå i kirke i Danmark, skriver de to kvinder med henvisning til, at dansk-bosiddende grønlændere siden sidste sommer ikke har haft mulighed for at gøre brug af Selvstyrets præst til eksempelvis begravelser.

- Vi håber, at der på trods af og belært af de tragiske omstændigheder - meget snart kommer en klar aftale på plads. Der har i meget lang tid, flere år, været megen utryghed i menigheden, slutter de.

Kirkeministeriet har over for KNR givet udtryk for, at man er villig til at hjælpe Aarhus Stift med at finde en løsning.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt