Piteraq i Tasiilaq

De mindste skolebørn har i dag en ufrivillig fridag på grund af dårligt vejr.
Skrevet af Noah Mølgaard
10. januar 2012 07:39

Der er Piteraq i Tasiilaq og Kulusuk. Det er en faldvind fra indlandsisen, der i nogle tilfælde kan have voldsom styrke. Derfor holder skolen i Tasiilaq lukket i dag og skolen i Kulusuk har bedt de mindste klasser om at blive hjemme på grund af piteraq.

Politiet beroliger dog med at den piteraq, der præger vejret i den østgrønlandske region ikke er så kraftig.

- Vindstødene er ikke så kraftige. Men der er snefygning, der har medført dårlig sigtbarhed, fortæller Ole Lundblad fra politiet i Tasiilaq til KNR.

Vinden vil aftage i eftermiddag i Tasiilaq ifølge DMIs prognose.

Det er ikke kun Østgrønland, der er ramt af dårligt vejr. Busserne i Nuuk indstillede ruten til bydelen Qinngorput tirsdag morgen på grund af dårlig sigtbarhed og skolen i bygden Qeqertarsuatsiaat har meddelt at de mindste klasser skal blive hjemme idag. Busserne gentog dog deres normale rutekørsel et par timer efter, og kører normalt nu, men kan dog være forsinkede.

Vinden var dog ikke kraftigere end, at to Air Greenland fly kunne lette fra Nuuk lufthavn her til morgen, meddeler Air Greenland til KNR. De beder iøvrigt deres passagerer om, at holde sig orienteret om flyafgange gennem deres hjemmeside http://www.airgreenland.gl.