PiSiu vil forhindre vold i nattelivet

For 14 dage siden iværksatte Pinerlutsaaliuinermut Siunneersuisoqatigiit (Det Kriminalpræventive Råd) en kampagne, der skulle sætte fokus på og forhindre volden i nattelivet.
Skrevet af Peter Troelsen
18. september 2013 09:25

Ifølge årsstatistikken for Grønlands Politi 2012, så udgør personfarlig kriminalitet 15,55% af alt kriminalitet i Grønland. Antallet af voldsanmeldelser lå i 2010 på 789, i 2011 på 730 og i 2012 på 704. Det er PiSiu’s håb, at denne nedadgående udvikling vil fortsætte, og forhåbentlig kan dette forebyggelseskort være med til, at flere unge fx går væk fra en konfliktfyldt situation, eller beder andre om hjælp inden det går galt.

-Sidste år havde vi pæn succes med en lignende kampagne omkring voldtægt, og nu håber vi på at der kommer mere fokus på at undgå den vold, der opstår, når man har fået for meget at drikke. Vi har valgt at give korte gode råd, og så håber vi på, at de unge kan huske det, når de står i en situation, hvor der kan forekomme vold, fastslår Christina Mølholm, der er sekretær for Det Kriminalpræventive Råd til knr.gl.

Kortet vil blive distribueret i hele landet med hjælp fra de fire kommuners forebyggelseskonsulenter, som vil dele kortene ud til skoler, fritidsklubber, uddannelsesinstitutioner og biblioteker. Derudover giver Grønlands Politi, organisationen Sorlak, Natteravnene samt værtshuse og andre i restaurationsbranchen en hånd med i distribueringen af kortene, så de når ud til flest mulige unge i hele samfundet.

-Når kortene har været i omløb i en god måneds tid, så vil vi lave en spørgeskemaundersøgelse for at se, om vi har haft held til at komme ud med budskabet. Vi håber på, at også skolerne har mod på at tage vores kampagne med i undervisningen, så vi kommer så langt omkring med vores budskab som muligt, forklarer Christina Mølholm.