Pisiffik sætter giftig babymos på tilbud

Mens danske butikker fjerner babymad fra Nestle fra hylderne på grund af giftstoffer i låget, så sættes de på udsalg i Grønland.
29. juni 2010 06:15

Pisiffik i Nuuk har nemlig denne uge babymad fra Nestlé på udsalg. Hvad butikken ikke oplyser sine kunder om, er at varen fra 1. juli bliver ulovlig på grund af giftstoffer i låget på babymaden.

Det er en dansk lov, der gør det ulovligt for producenter at benytte det skadelige stof bisphenol A i emballage til fødevarer til de 0-3 årige.

Veterinærafdelingen ved Grønlands Selvstyre sendte den 21. maj besked til butikkerne om, at den nye lov om bisphenol A også vil være gældende i Grønland.

Stoffet er allerede er forbudt i tudekopper og sutteflasker, fordi det er hormonforstyrrende og mistænkes for at være kræftfremkaldende.

Radioavisen har talt med Pisiffiks kommunikationschef, der ikke ønskede at kommentere sagen, men henviste til direktøren, som det i går ikke var muligt at få fat på.

Også firmaet Semper har produceret babymad i emballage med bisphenol A. Derfor lancerer Semper fra 1. juli bisphenol-frie låg på deres babymad.

Brugsen havde Semper babymad på tilbud for nogle uger siden, men uddeler Jess Nyborg afviser, at det havde noget med det kommende forbud at gøre. Hylderne i Brugsen er ryddet for Nestle babymos i denne uge.