Pisiffik efter kritik: Vi gør, hvad vi kan

Forbrugerrådet sendte forleden et åbent brev til pressen, hvor der i skarpe vendinger blev klaget over den manglende service, kunderne i Grønland er udsat for. Især når de bliver betjent af ungarbejdere. Manglende kompetencer, mangel på viden om simple ting og manglende uddannelse var nogle få af de ting, Forbrugerrådet klagede over.
Skrevet af Peter Troelsen
26. oktober 2012 12:01

En af landets største servicevirksomheder er Pisiffik A/S, der har et meget stort antal ungarbejdere ansat. Her kan man et stykke af vejen følge Forbrugerrådets klage, men man mener, at måden Forbrugerrådet har reageret på har været fejlagtig.

- Indledningsvis vil jeg sige, at det ville have været den bedste form for dialog, såfremt Grønlands forbrugerråd havde rettet direkte henvendelse til butikkerne – og dermed også til Pisiffik A/S – i stedet for at vi skal læse om klagen via pressen. Ved at indgå i en direkte dialog med bl.a. os, ville forbrugerrådet have haft mulighed for at diskutere emnet med os, og vi ville have haft mulighed for at have en konstruktiv meningsudveksling, og ikke skrive frem og tilbage via pressen, fastslår HR- og kommunikationschef Søren Olsen Damgaard fra Pisiffik A/S.

Han kan slet ikke følge Forbrugerrådets kritik over manglende uddannelse af de unge mennesker, der arbejder indenfor servicesektoren. Hos Pisiffik A/S er der helt faste procedurer, når en ny medarbejder starter i en af koncernens butikker.

- Vi bestræber os hele tiden på at blive bedre til at yde en rigtig god kundeservice, dels gennem holdningsbearbejdelse, dels gennem faglige kurser. Når vi ansætter nye ungarbejdere, forsøger vi at præge dem i positiv retning, ikke mindst m.h.t. holdninger. Holdningen til det at have et arbejde, at møde til tiden, hver dag, at have kollegaer, til varerne de skal sælge og ikke mindst, til kunderne de skal betjene, fortæller Søren Olsen Damgaard, der dog medgiver at nogle af de unge mennesker koncernen ansætter, ikke i tilstrækkelig grad har den nødvendige ballast, hvad angår disse holdninger.

Med de lange åbningstider, der er i butikker som Pisiffik er det nødvendigt med et stort antal medarbejdere til at betjene kunderne, især i den yderste del af åbningstiden. Det gælder i både store og små forretninger, og ungarbejdernes indtog på arbejdsmarkedet er kommet for at blive.

-Det er ekstremt vigtigt for Pisiffik A/S at have mulighed for at have ungarbejdere ansat. Primært fordi de kan arbejde på de lidt ”skæve” tidspunkter, hvor det er vanskeligt at få voksne mennesker med familier til at arbejde. Men ikke mindst fordi langt den overvejende del af de ungarbejdere, vi har ansat, yder en fortrinlig indsats, de er dygtige, hurtige, og flittige, siger Søren Olsen Damgaard til knr.gl.