PIP er tilfreds med ny overenskomst

Det vil blive nemmere at tiltrække pædagoger med den nye overenskomst, mener formanden for pædagogernes fagforening PIP. PIP og Selvstyret blev i går enige om en 4-årig overenskomst på i alt 11 procent.
Skrevet af Jette Andersen
06. november 2012 13:07

Den generelle lønstigning for medlemmerne er på 8,4 procent, derudover er der aftalt særlige stigninger i pensionsindbetalinger og ekstraordinære lønløft til uddannede pædagoger og til lederne.

Formanden for Pædagogernes fagforening PIP, Kaaliina Skifte er overordnet set tilfreds med resultatet, men:

- Selvfølgelig kan man ønske sig mere, i forhold til inflation og så videre.

Grønland står med massive problemer med at tiltrække og fastholde udlærte pædagoger. Mange døgninstitutioner kan ikke finde kvalificeret arbejdskraft og blandt andet derfor sendes mange af de hårdest socialt belastede unge her fra landet til Danmark for at få kvalificerede tilbud.

Som radioavisen har fortalt de seneste uger, ser både fagfolk og politikere lønnen som en stor del af problemet. Og med den nye overenskomst, mener Kaaliina Skifte at der kan tiltrækkes flere pædagoger.

- Det vil være en stor hjælp til at tiltrække flere pædagoger, det er der ingen tvivl om, siger Kaaliina Skifte, der dog også er realist.

- Det kan selvfølgelig ikke løse det hele. Vi kan ikke rette problemerne på nuværende tidspunkt, men vi er glade for den ramme, som vi har opnået.

Rasmus Sembach Olsen fra Selvstyrets forhandlingsafdeling, siger at forhandlingerne har taget udgangspunkt i at styrke børneområdet.

- Vi skal være bedre på alle institutioner. Vi skal have uddannede pædagoger og vi skal have dygtige ledere, det er det, resultater afspejler.