Pille mod alhoholafhængighed

Det danske medicinalselskab Lundbeck sætter nu en pille mod alkoholmisbrug på hylderne. Det er pillen Selincro, der er godkendt til reduktion af alkoholforbruget hos patienter med alkoholafhængighed, oplyser Lundbeck.
Skrevet af Karsten Sommer
22. april 2013 11:16

De kliniske forsøg med pillen har ifølge Lundbeck vist, at alkoholforbruget hos patienterne er reduceret med omkring 60 procent efter seks måneders behandling.

- Der er store udækkede medicinske behov på dette område, og pillen vil give nye muligheder for patienter, som måske ellers ikke ville søge behandling, siger vicedirektør Ole Chrintz fra Lundbeck.

Patienter i Danmark og Grønland må dog væbne sig med tålmodighed, for pillen kommer i første omgang ud til patienter i Norge, Finland, Polen og de baltiske lande.

Ifølge Lundbeck er det første gang i mere end 10 år, at der lanceres et nyt lægemiddel til behandling af alkoholafhængighed i Europa. Og pillen kan angiveligt tages uden fysiske abstinenssymptomer og kræver ikke at folk holder helt op med at drikke.

Medicinalselskabet understreger dog, at den kun bør ordineres sammen med anden behandling såsom terapi, så patienterne motiveres til at overholde behandlingen for at reducere deres alkoholforbrug.

Selincro skal ikke tages hver dag, men kun de dage, hvor patienten erkender at have en risiko for at indtage alkohol.

At drikke for meget er et problem i mange dele af verden og særligt i Europa, hvor over 14 millioner mennesker er alkoholafhængige.