Pilersuisoqs omsætning er faldet med 42 millioner kroner

Bestyrelsen for KNI A/S skal drøfte datterselskabets Pilersuisoq’s ikke helt tilfredsstillende årsregnskab i midten af juni. Det erfarer KNR. For virksomhedens omsætning er faldet med 42 millioner kroner - og det kommer til at betyde fyringer.
Skrevet af Oline I. Olsen
03. juni 2011 14:15

Årsregnskabet for 2010 er endnu ikke offentliggjort, men i halvårsregnskabet for 2010 står der blandt andet, at den økonomiske udvikling i bygder og yderdistrikter på nuværende tidspunkt er negativ i modsætning til udviklingen i de større byer, hvor den er positiv.

1.500 færre indbyggere i de 68 bygder og yderområder, hvor der er Pilersuisoq-butikker, har nemlig betydet, at omsætningen er faldet. Det betyder, at Pilersuisoq skal tilpasse driften. Det sker blandt andet ved at sælge ud af de af koncernens ejendomme, der ikke gavner indtjeningen og ved at spare på service og personale, fremgår det af en handlingsplan i halvårsregnskabet for 2010.

KNR erfarer, at Pilersuisoq indtil videre allerede har sparet ca. 50-60 årsværk væk i personale og service for at tilpasse driften.