Pigen fra Tasiilaq er i bedring

Den syv-årige pige, der i weekenden blev ramt i brystet af et riffelskud, gør store fremskridt og bliver nu flyttet fra intensiv-afdelingen til den almindelige børneafdeling. Sådan lød det fra den ledende overlæge på det islandske landshospital, da vi for kort tid siden talte med hende.
Skrevet af Mads Fisker
06. juli 2011 10:45

- Hun klarer sig fint og bliver nu udskrevet fra intensiv-afdelingen og flyttet til børneafdelingen. Hun har ikke brug for at være under intensiv pleje mere, for hendes tilstand er nu meget stabil.

Det fortæller den ledende overlæge på intensiv-afdelingen på det islandske landshospital - hun vil blot kaldes doktor Møller - og hun beretter, at pigens tilstand er blevet gradvist bedre siden den hasteoperation, lægerne lørdag aften foretog, straks efter det blot syvårige offer for et vådeskud blev evakueret til sygehuset. 

Indtil mandag lå pigen i respirator, og her to dage senere har fremskridtene altså været så store, at hun nu blot vil blive holdt under observation på landshospitalets børneafdeling. Hvor længe, tør den ledende overlæge ikke spå om, men der går i hvert fald nogle dage, inden hun kan vende hjem til Tasiilaq.

Den seneste melding fra politiet er, at man efterforsker den alvorlige ulykke, som skete under leg med flere jævnaldrende børn uden for pigens hjem i Tasiilaq.