Eftersøgning: Besætningsmedlem faldet over bord i Sydøstgrønland

Arktisk Kommando er onsdag i gang med en eftersøgning i Sydøstgrønland efter en person, der er faldet over bord.
Skrevet af Kenneth Elkjær
22. august 2018 14:21

Opdateret klokken 14.48 med oplysninger fra Arktisk Kommando.

Eftersøgningen har været i gang siden onsdag morgen, hvor politiet fik anmeldelse om, at en person var faldet over bord på et skib i området ved udmundingen af Prins Christianssund, Ikerasassuaq, oplyser vagtchef Julie Senderovitz Bendtsen.

Arktisk Kommando har ansvaret for eftersøgningen. Det oplyser, at der er tale om et besætningsmedlem, der er faldet over bord fra en grønlandsk trawler.

- Vi har været i gang i cirka seks og en halv time. Vi leder videre, selvom der er gået mange timer, oplyser kommunikationsmedarbejder Jette Elkjær fra Arktisk Kommando klokken 14.45.

Arktisk Kommandos Seahawk-helikopter og Challengerflyet deltager i eftersøgningen. Krydstogtskibet Astoria har også deltaget i eftersøgningen, men er onsdag eftermiddag sejlet videre.

Arctic Prime Fisheries oplyser, det den eftersøgte er faldet overbord på fartøjet Aja Aju, som ejes af sammenslutningen Qaqortoq Fisheries, der blandt andet ejes af Arctic Prime Fisheries. De har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Den nærmeste familie til den eftersøgte er underrettet.