Permagreen tæt på politianmeldelse

Arbejdstilsynet overvejer lige nu at anmelde entreprenørfirmaet Permagreen til politiet.
21. november 2010 13:13

Arbejdstilsynet har nu vurderet, at Permagreen udsatte sine medarbejdere for unødig fare i forbindelse med giftulykken i Brugsen i Maniitsoq i oktober måned.

Arbejdstilsynet mener, at en række sikkerhedsforanstaltninger ikke var overholdt Derfor har tilsynet ustedt flere påbud til firmaet.

For det første er der udstedt et strakspåbud til Permagreen om at bruge egnede personlige værnemidler. Tilsynet vurderer nemlig, at medarbejderne ikke var tilstrækkeligt sikret imod faren for giftige dampe, da de hverken brugte filtermaske eller PVC-handsker.

Dernæst har Tilsynet påbudt Permagreen at give de ansatte, som udfører arbejde med stoffer og materiale, en effektiv instruktion. Et påbud, der ligeledes skal efterkommes straks. Permagreen udsatte nemlig også de ansatte for unødig fare ved ikke at have vejledt dem i brugen af stoffet, hedder det i det skriftlige påbud.

Endelig har Arbejdstilsynet udstedt påbud om udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisninger i forbindelse med arbejde med stoffer og materialer.

- Det er Arbejdstilsynets vurdering, at der har været fare for de ansattes sikkerhed og sundhed, idet der ikke er udarbejdet en Arbejdspladsbrugsanvisning for stoffet Anti Plet Super, lyder begrundelsen.

Ulykken skete den 18. oktober, da såvel Permagreens håndværkere som Brugsens personale og butikskunder indåndede giftige dampe fra impægneringsmidlet Anti Plet Super. Det sendte 43 personer på hospitalet.