Peqqissaasut Kattuffiat: Vi har en sag

Sygeplejerskernes fagorganisation, PK, har besluttet at rejse sag mod Selvstyret på vegne af af den tidligere chefsygeplejerske i Sundhedsledelsen, der blev fyret tidligere på året. PK mener nemlig, at fyringen var usaglig, og at sagen derfor nu skal prøves ved en retsinstans.
14. december 2012 10:31

- Vi mener vi har en sag. Ellers så havde vi jo ikke sendt en stævning, siger formand for sygeplejerskernes landsforening, Peqqissaasut Kattuffiat, Inuuti Fleischer.

Sundhedsledelsens styrelseschef, cheflægen og chefsygeplejersken blev i marts måned i år med øjeblikkelig virkning sat fra bestillingen, angiveligt fordi de havde udbetalt aconto-løntillæg for i alt 2,8 millioner kroner til de ledende regionslæger plus et par overlæger og oversygeplejersker, da de tiltrådte nye stillinger i forbindelse med Sundhedsreformens implementering.

PK mener, at fyringen af den tidligere chefsygeplejerske var i strid med lov om ligebehandling af mænd og kvinder, da de øvrige medlemmer af Sundhedsledelsen, der alle er mænd, maksimalt blev mødt med en advarsel for de forhold, der i marts måned fik Departementet til at fritage tre ud af Sundhedsledelsens fire medlemmer for tjeneste:

- Vi snakker her om et kollektivt ansvar, og Sundhedsledelsen har et kollektivt ansvar, og der sidder fire i Sundhedsledelsen. Ud af de fire er der en kvinde, og i forhold til mændene, de er blevet mødt med maksimalt en advarsel for de forhold, der er tale om her, siger Inuuti Fleischer.

Selvstyret har meddelt, at man ikke vil foretage sig yderligere i sagen, hvilket får PK til indgive stævningen mod Selvstyret:

- Som faglig organisation skal vi varetage vores medlemmers interesser, og hvis vi som faglig organisation føler at der ikke er respekt om os, som faglig organisation, så tager vi jo de nødvendige skridt, siger Inuuti Fleischer, fra PK, der under hele sagens forløb har savnet noget saglighed og professionalisme:

- Sagen har mildt sagt haft et uheldigt forløb. Vi har efterlyst noget saglighed og noget professionalisme i hele sagens forløb, siger formand for Peqqissaasut Kattuffiat, Inuuti Fleischer.

Det har denne formiddag ikke været muligt at få en kommentar fra Departermentet for Sundhed.