Pensionister slukker ild

En gruppe pensionister fra Nuuk fik hjelm på og slukkede ild, som en del af deres forberedelse til ældre-lejren i Naalersitaq i Ameralik-fjorden.
Skrevet af Noah Mølgaard
15. juni 2011 07:43

”Gå væk fra hytten, hvis i ikke kan slukke branden selv og tilkald brandsvæset”.

Det er et af det råd, som ældreforeningen fra Blok 10 får med i bagagen, når de skal på sommerlejr i Naalersitaq. Og det var på de ældres egen opfordring at brandvæsenet gav kursus i brandslukning, oplyser Kommuneqarfik Sermersooq på sin hjemmeside.

Lejligheden til at få brandslukningskursus kom i forbindelse med brandvæsenets kontrol med flugtvejene ved eventuel brand i ældreforeningens lokaler i Blok 10. De ældre udtrykte ønske om kursus i brandslukning. De blev inviteret til brandstationen, og der fik ældreforeningens medlemmer hjelm på og brandmands jakke på. De blev også udstyret med brandslukningsudstyr og gik igang med at slukke ild.

Brandfolk stod bag de ældre og var klar til at gribe ind, hvis det skulle blive nødvendigt. Og nu skulle de gamle være klar til deres sommerlejr.

- De ældres gode initiativ har resulteret i, at de nu er bedre rustet til at tage på tur, skriver Kommuneqarfik Sermersooq.