Pension til fiskere og fangere

Fisker- og fangerorganisationen, KNAPK, er gået i gang med at undersøge mulighederne for at sikre en pensionsordning for sine omkring 2400 medlemmer. KNAPK har i den forbindelse allieret sig med GA, Grønlands Arbejdsgiverforening.
Skrevet af Jaaku Lyberth
15. februar 2010 16:00

- Idag er der ingen pensionsordning for fiskerne og besætningsmedlemmerne, og det er hårdt siger Leif Fontaine, formanden for KNAPK.

Derfor pålagde de delegerede ved den sidste generalforsamling, den 12. marts 2009, at organisationen arbejder for en pensionsordning for medlemmerne.

Ifølge Grønlands Statistik var der sidste år 2.434 erhvervsfangere, der har licens.

- Under et nyligt afholdt seminar, hvor Grønlands Arbejdsgiverforening deltog, blev vi enige om at finde en løsning, der på sigt skal sørge for at der kan oprettes en pensionsordning for vores medlemmer, siger Leif Fontaine.

KNAPK har eksisteret i mere end 50 år. Alligevel har medlemmerne endnu ikke haft mulighed for at opspare pensionsmidler. Men nu er det på tide, siger Leif Fontaine.

- I disse moderne tider, er det på sin plads, at fiskerne og besætningsmedlemmerne får en pensionsordning, siger Leif Fontaine.